Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Natravnens himmelflugt* * * * *

Midtjyllands Avis, 13. juli 2007

natravn2.jpg
Så er Stine Michel her igen.
Med "Natravn" leverer hun både overraskende fornyelse og genkendelsens glæde.
Undertegnede anmelder har tidligere haft de store superlativer fremme, senest omkring "Lad Skyggerne Danse", som hun udgav for et par år siden sammen med Povl Dissing, og det er der ikke grund til at ændre på.
Med strejf af stemninger, der bringer tankerne hen på så forskellige ting som middelalder, Run Rig og Tønder Festival, overrasker Stine Michel igen og fører tilhøreren vidt omkring. Igen formår hun med sin stærke stemme, der kan variere fra det blideste blide til udladninger, der i styrke ikke lader natravnen noget efter, at gøre sine sange til helstøbte monumenter, hvor tekst, musik og sang går i op i en højere enhed. Næsten som et ekstra instrument er hendes fabulerende triller ind imellem. Blandt andet på "Hvor Du End I Verden Vandrer" og på "Sort Poesi". Stine Michels dans med natravnen fører hende (og os) vidt omkring. Fra Karoline, der gik i mosen, til den billedligt bedårende, smertefuldt smukke "Hyldebærhymne Bærkuli".
"Natravn" spænder vidt, tekstmæssigt og musikalsk. Rødderne er solidt forankret i en gammel folkemusiktradition, understøttet af gamle instrumenter, men samtidig er det så nutidigt, så nyt, så unikt og så spændende. På nær en enkelt melodi er al materialet Stine Michel eget.
Både hun og "Natravn" er en nydelse.
Martin Bjerregaard Jensen (Midtjyllands Avis)