Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Hun er visesangernes prinsesse

stine_michel_peha.jpg
ANMELDELSE/OPLEVELSE: Sjællandske har været til koncert med Stine Michel, Povl Dissings samarbejdspartner - og, lad det være sagt - potentielle arvtager på den danske visesangs trone.

Wow!

At kalde en anmeldelse af Stine Michels musikalske fortælling til børn, »Mosekonen brygger«, for blot en anmeldelse, ville være forkert og misvisende. At gå til hendes koncert er i dén grad også en oplevelse.

Der er den konservatorieuddannede, vakre stemme.

Der er dansetrinene, som hverken er overdrevne eller undermålte, og derfor fører tankerne til skønheden i en japansk have - enkelhedens sublimitet.

Og der er det overvældende kropssprog, som er så gennemtænkt og samtidigt så ægte, at børnene, i deres umiddelbare anskuelse af verden, når at opfatte signalerne et helt sekund eller endda to, før jeg fanger budskabet. Så jeg smiler, ler og klapper lidt »for sent«.

Og så er der sangerne, som Stine Michel navigerer så vant gennem. Dansk sangtradition, den kristne tros budskab og nordisk mytologier er for hende en kilde til vedvarende inspiration. Og hun er dygtig.

Men frem for alt er der hendes udtryksfulde ansigt - det veksler lynhurtigt mellem humor, angst, vrede, smerte, mystik, hemmelighedsfuldhed, nysgerrighed, drilleri - og et utal andre følelser, som skal opleves for at kunne forstås.

Godt - at Stine Michel har trådt ind i børnenes teaterverden - og i den danske visesangs.
Godt - at hun ikke lod sig ofre på pladeselskabernes letklædte cd-cover-alter men sørger for, at børnene får kvalitetsteater - og vi andre sange at høre.

Vi håber, at hun bliver ved - længe.

(Peter Hermansson, Sjællandske sept. 2006)