Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Mosekonens magiske univers

bornholmbillede.jpg
Som med et trylleslag blev en ganske almindelig gymnastiksal forvandlet til et magisk sagnunivers. Det sydede og koglede, frøer kvækkede i kor, edder-koppen dansede tango, og der blev klappet og rappet, da der mandag var skolekoncert på Bodilsker Skole.

Den karismatiske sanger og danser, Stine Michel, fik akkompagneret af de veloplagte og velspillende musikere Perry Stenbeck og Jesper Uno Koefoed eleverne i indskolingen med på en rejse, hvor det gode kæmpede mod det onde, og stemninger blev manet frem.
Den lille Ida kunne ikke sove for sin fars snorken, så hun gik draget af sprøde klokketoner ud i mosen, hvor den fortvivlede mosekone ledte efter nøglen til sin hukommelse. Nu startede en musikalsk rejse, hvor bodilskerbørnene fik lov til at møde mange musikalske genrer.
Stine Michel fik børnene med sig. Aldrig før har der vist været så flot et kor af kvækkende frøer i Bodilsker Mose - ups skole ...
Børnene overgav sig hurtigt. I starten med en genert skæven til sidemanden, men så slog de også gækken løs, sang med og nød at høre rigtig, levende musik. Ikke noget fra tv eller computerspil, men trommer, guitar, nøgleharpe, sav og sang. Det var tydeligvis en meget stor oplevelse.
Skolekoncerten handler om nordiske sagnvæsener. Det univers, som bygges op er lidt Harry-Pottersk, men har alligevel sit eget udtryk. Det er nemlig lidt uhyggeligt, men også meget, meget morsomt.
Der var mandag skolekoncert i Allinge, Olsker og Bodilsker. De næste par dage står ni andre af øens skoler for tur. Og de kan glæde sig.
Det er dog lidt synd, at de større børn ikke får lov til at nyde denne kraftpræstation af en musikfortælling med spændende effekter.
Stine Michel, akkompagneret af musikerne Perry Stenbeck og Jesper Uno Koefoed, fortæller eleverne i indskolingen om den lille Ida, der ikke kunne sove for sin fars snorken, så hun gik, draget af sprøde klokketoner, ud i mosen, hvor den fortvivlede mosekone ledte efter nøglen til sin hukommelse.
(Karin Harild, Bornholms Tidende)