Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Eventyrligt* * * * *

(Martin Bjerregaard Jensen, Midtjyllands Avis marts 2005)

Man har paraderne oppe, når der nu kommer en cd fra Stine Michel, der angiveligt er H.C. Andersens inspireret. Er det endnu et forsøg på at hægtesig på H.C. Andersen-året og score billige point?

Ingenlunde!

Stine Michel er inspireret af H.C Andersen det er ganske vist og måske også af H.C Andersen året, men der er ingen billige point i det her. Titelnummeret ”Lad skyggerne danse” er direkte inspireret af H.C. Andersens eventyr Skyggen og eventyret og kærligheden er gennemgående elementer.

Det er eventyrligt. Fremragende.

Stine Michel er drømmende fabulerende i sine tekster, sin musik og i sin vokal på cd’en. Og hvem skulle kunne matche det bedre end Povl Dissing, der om nogen er en virtuos med sin stemme.

Garneret med musik, der blandt andet omfatter drejelire, violin, cello og bas får musikken et stærkt folkemusik/visepræg.

Det hele går i usædvanlig grad op i en højere enhed, og man kunne få den tanke, at Stine Michel havde Povl Dissing i tankerne da hun skrev numre som ”Kærligheden kalder”.

Stine Michel er stjerne på himlen og ”Lad skyggerne danse" er et stjerneskud.

Med få år på bagen i branchen og 30 år på dåbsattesten matcher hun på alle måder veteranen – mesteren – Dissing (der i øvrigt hedder Povl og ikke Poul som han er døbt i denne udgivelse), og dette eventyr kan sagtens leve lykkeligt, både med og uden H.C Andersen, til sine dages ende.