Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Stine Michel på Strib Vinterfestival 09

(Nils Thorlund, Rotts Zone 18. februar 2009)

stine_strib09.jpg

(Foto: Nils Thorlund)

En ravnesort musikalsk totaloplevelse med Stine Michel Natteravnene var tæt på at være festivalens største oplevelse.

Stine Michel har, trods forholdsvis ny i faget, allerede markeret sig som noget interessevækkende på musikfirmamentet. I Strib stod hun med sine sortklædte natteravne frem som måske festivalens største oplevelse.

Hendes moster i mosen med unikasmykkerne var den mytisk-realistiske røde tråd gennem sættet, og en ravnesort grænseverden åbenbaredes lyrisk, musikalsk og visuelt gennem den betagende koncert.

Michel turde med sin ekspressive optræden vove sig ud på det dybe vand og trække publikum med sig – dem der turde. Introduktioner, sange, akkompagnement optræden hang organisk sammen og skabte en oplevelse der satte sig. Hun havde i den grad historier at fortælle.

Den fremragende medspiller Perry Stenbäck var på sine "spader" i nærmest symbiotisk interferens med Michels sange og ravneskrig på basis af bas og trommer, trakteret stærkt af Morten Lundsby og Jesper Uno Kofoed. Skarpe og spændende arrangementer – blandt andet en sang alene akkompagneret af percussion fra hele kapellet – fuldendte en musikalsk totaloplevelse af de unikke.

Det ville være oplagt at indspille en liveplade med Natteravnene og dette repertoire.

Stine Michel & Natteravnene på Strib Vinter Festival 2009.