Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

”Frejas viser” på Hagge´s, Tønder - 14. november 2009

(Bert Schultz, Tønder, Jydske Vestkysten)

stine_hagges_09.jpg
Der var magi i luften, da Stine Michel åbnede med ”Velkommen i Frejas sal” fra sang-cyklusen ”Frejas viser”. Publikum blev taget med på en forrygende rejse gennem det mytologiske univers.

Stine Michel præsenterer et sammenhængende værk, som fortæller nordisk mytologi i nutidig ramme. Vi møder Freja, der flytter ind i Jernbane Allé i Vanløse og så ta´r historien fart. Vi bliver budt indenfor i butikken ”Freja fristelser”, hvor der selvfølgelig er tre norner, som sidder og syr. Vi møder forskellige elskere, og får indblik i Frejas turbulente kærlighedsliv. Hører om børn, der bliver født og medlever en hel livscyklus gennem fortællingen. Selv de jordnære ting, som kolonihavehuset og dræbersneglen finder på naturlig måde plads i sangene.

Stine Michel kan fortælle og fremføre viserne på en sådan måde at tilhørerne fuldstændig bliver draget ind i det mytologiske univers, og man kan ikke slippe det før den er færdig. Efter afslutningen ”Freja hjerte” måtte man lige sunde sig lidt, inden man igen var tilbage på Hagge´s Musik Pub.

Perry Stenbäck er som sidemen uovertruffen. Han understøtter Stine Michel på bedste vis. Specielt, når han bruger instrumenter, vi ikke hører så tit, som f.eks. nyckelharpe.

Desuden bestod bandet af de meget dygtige musikere Michael Friis, bas og Jesper Uno Kofoed, trommer.

Forhåbentlig bliver der et genhør i Tønder.