Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Frejas viser * * * * *

I selskab med Freja selv

Så sker det en to tre 
at tøjet falder af 
først næste dag 
ser jeg storken på mit tag 

Hele 13 sange om mytefiguren Freja, den nordiske kærlighedsgudinde. Som levede hun i Vanløse 2010 og befandt sig i den brede grænsealder mellem moden og ungdommelig. 
 
Det er det gennemgående tema i et virkelig vellykket konceptalbum, som visesangeren og sangskriveren Stine Michel så ambitiøst har begået. Med melodiske, vokale og litterære kvaliteter. 
 
Med guitaristen Perry Stenbäck (Allan Olsen, Annette Bjergfeldt med flere) som driftsikker kapelmester låner hun lystigt fra forskellige folkemusiktraditioner som den franske, keltiske, ungarske og nordiske, for blot at plukke ud. 
 
"Guddommelige glimt" er en fransk vise med bittersød harmonika, "Forår i fuldt flor" lyder som Bellman tilsat tidstunet, klassisk dansk årstidspoesi og på den tyste "Freja går til kilden" understreges tekstens alvorsfuldhed flot af en middelalderlig melodi. 
 
Variationen gør, at ikke to numre efter hinanden lyder ens. Alligevel fungerer det som en helhed, når man i selskab med sangene gennemgår registret af livets omskiftelige begivenheder og (kvinde)menneskets omskiftelige følelser. 
 
Og med Stine Michels sangforedrag, som både er stærk og selvsikker, rolig og sødmefuld, føler man sig i ønskeligt selskab. Det er ikke bare en plade, det er simpelthen en veninde. 
 
David Wedege (nordjyske sept. 2010)