Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

24. september
Næstved kaserne
Stine Michel og EventyrOrkestret

Rødhalsen som koncertfortælling

Roedhals_web01.jpg

- Et nyt nordisk kirkeprojekt

- en børnekoncert egnet for børn i alderen
6 - 12 år og som familiekoncert.

Tre nordiske musikere og komponister Stine Michel, Lise Dynnesen og Morten Lundsby er gået sammen om en koncertfortælling inspireret af Selma Lagerlöfs Kristuslegende Rødhalsen, hvor nyskrevet musik, dans og fortælling går op i en højere enhed.

Koncerten består af sange akkompagneret af orgel, guitar, bas og fingervibrafon. Mellem sangene fortælles historien om Rødhalsen. Ordene væves sammen af dans og musik, og publikum vil igennem koncerten opleve stemninger fra det helt stille og lyriske til det kraftfulde og scenisk dramatiske.

Handling:
Rødhalsen forstår ikke hvorfor Gud har skabt den grå, når den har fået navnet Rødhals. Gud siger: ”Lille fugl, du må selv gøre dig fortjent til dine røde fjer.” 

En dag sidder Rødhalsen og fortæller sine unger, hvordan den i mange generationer har forsøgt at vinde sin røde farve, da den bliver afbrudt af et optog. Rødhalsen får øje på en mand, der kommer bærende på sit eget kors. Senere da manden hænger på korset, får han en tjørnekrans om hovedet. Den lille fugl ser, hvordan tornene stikker ham i panden, og beslutter sig for at hjælpe den nødstedte mand.

Her er en video med Benjamins sang, optaget juni 2015:

 Og her er en smagsprøve fra prøverne i Sankt Jakobs kirke september 2014:

Lidt om musikerne:

Stine Michel er historiefortæller og blander folkemusik med visefortælling og pop. Hun modtog i 2009 en Danish Music Award for sin cd Natravn. Siden har hun udgivet Frejas viser som er blevet en del af det nordiske kulturprojekt Frejas i Norden. I 2009/2010 blev hun udvalgt til Danish Roots - growing in the world. Desuden har hun turneret i nordens kirker med projektet Sofia sammen med præst og fortæller Brita Haugen.

Lise Dynnesen er organist med kirkemusikalsk diplomeksamen fra DKDM 1998. Hun har komponeret musik for orgel, kor samt rytmisk musik med udgangspunkt i bibelske tekster bla. værket  Skabelsen og kantaten Stjernesange. Desuden har hun komponeret orgelmusik, der indgik i Tv-serien ”Nikolaj og Julie”, samt skrevet alt musikken til børnekoncerten ”Josefs drømme.” Siden 2010 har hun været ansat som organist ved Sankt Jakobs kirke, København. Herudover arbejder hun som timelærer på DKDM i faget ”Rytmiske salmer” for organister/ kirkemusikere på kandidatdelen og som timelærer på Pastoralseminariet.

Morten Lundsby er en alsidig og efterspurgt bassis, som dækker en bred vifte af musikalske stilarter lige fra jazz til folkemusik og fra pop til verdensmusik.
Han har spillet og turneret med en lang række bands og kunstnere bl.a. World On A String, 2*Heick, Peter Bom, Kristian Marcussen, Acoustic Sense og som bassanger med vokalgruppen Singers. Morten er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og har studeret hos legendariske Niels-Henning Ørsted Pedersen, Hugo Rasmussen og svenske Anders Jormin blandt andre.