Stine Michel
< >
NÆSTE KONCERT:

2. december
Sorø bibliotek
EventyrDuo

Industrien i Aarup havde besøg af frugtbarhedsgudinden Freja.

Det var Stine Michel og hendes kompetente band, der levendegjorde besøget – og førte os ind i Frejas eventyrlige univers.

Det var naturligvis en magisk oplevelse, selv om det også viste sig at gudinden Freja havde visse meget menneskelige og jordnære sider. Allerede under det første nummer blev salen forført, inddraget og fortryllet – og det holdt hele aftenen igennem!

(læs mere…)

Stine Michel: Frejas viser *****

En fremragende samling viser fortæller om en kvinde med hang til bl.a. katte og elskov.

Danske viser kan virke noget støvede og musikmuseums-agtige, men lever godt ude i den rigtige verden. Tænk bare på Povl Dissing og Benny Andersens bidrag i de seneste årtier.


De yngre kræfter kan også, og et af de bedste eksempler på det er Stine Michel. Hendes bidrag til stilarten er heller ikke gået upåagtet hen - i 2008 modtog hun en Danish Music Award Folk for Årets Bedste Visealbum med udgivelsen ”Natravn”.
(Finn Smed Sahlholdt, Jyllands Posten 20. nov 2010)

(læs mere…)

Frejas viser * * * * *

Det er et virkelig vellykket konceptalbum, som visesangeren og sangskriveren Stine Michel så ambitiøst har begået. Med melodiske, vokale og litterære kvaliteter.
(David Wedege, Nordjydske sept. 2010)

(læs mere…)

Smukt, poetisk, voldsomt og klogt...

Stine Michel har med Frejas Viser begået en forførende og æggende plade, hvor kvindekønnet, kærligheden og ikke mindst de fantastiske mænd prises, som ingen har gjort det i årtier! Smukt, poetisk, voldsomt og klogt…
(Camilla Kjems, musikelsker, blogger og redaktør for FEMINA)


Frejas viser - masser af sødme og humor

I velsyngende Stine Michels visecyklus, Frejas Viser er der masser af sødme og humor. Det er uhyre fermt og indtagende alt sammen, der spilles som død og djævel af de skrappe musikere, som medvirker, og produktionen ejer masser af luft og klarhed. Så er De til finurlige og sanselige viser i den store tradition, er Frejas Viser ikke det værste sted at få den sult stillet.
(Klaus Lynggaard, Information)


Frejas viser * * * * *

Der findes kunstnere, som skaber moderne formfuldendt folkemusik (også kaldet 'folk'), og Stine Michel er en af dem.
(Christian Vendelbo Rasmussen, Soundvenue)


RootsZone om Frejas viser:

… Hvert enkelt nummers lyrik er ren nydelse for ørene, med fantastiske sproglige finesser, små finurligheder og skønne poetiske elementer, hvor små detaljer kommer til live, og er med til, at man begejstres af Frejas livsglæde. "Frejsa Viser" er et stort musikalsk værk indenfor vise/folkområdet, og Stine Michel kan være stolt over resultatet.
(Per Dyrholm, Rootszone)


Gaffa om Frejas viser:

Med sin forrige plade fik hun en Danish Music Award for årets danske visealbum, og dét stunt kunne hun for så vidt godt gentage med Frejas viser, der har samme positive kvaliteter som Natravn, der udløste prisen.
(Ivan Rod, Gaffa)


”Frejas viser” på Hagge´s, Tønder - 14. november 2009

Der var magi i luften, da Stine Michel åbnede med ”Velkommen i Frejas sal” fra sang-cyklusen ”Frejas viser”. Publikum blev taget med på en forrygende rejse gennem det mytologiske univers.
(Bert Schultz, Tønder, Jydske Vestkysten)

(læs mere…)

Frejas viser - koncertanmeldelse - 13. oktober 2009

Det sker ikke så tit, at en sanger/sangskriver præsenterer et sammenhængende værk, men Stine Michel har gjort det med sin nye sang-cyklus ”Frejas viser”. Det er en forrygende historie med en række fantastiske sange, hvoraf nogle fortjener at få ”evergreen”-status.
(Niels Bugge, Kulturhusleder Pakhuset, Nykøbing Sj.)

(læs mere…)

Stine Michel på Strib Vinterfestival 09

En ravnesort musikalsk totaloplevelse med Stine Michel Natteravnene var tæt på at være festivalens største oplevelse.
Stine Michel har, trods forholdsvis ny i faget, allerede markeret sig som noget interessevækkende på musikfirmamentet. I Strib stod hun med sine sortklædte natteravne frem som måske festivalens største oplevelse.
(Nils Thorlund, Roots Zone, 18. februar 2009)

(læs mere…)

Natravnens himmelflugt* * * * *

Så er Stine Michel her igen.
Med "Natravn" leverer hun både overraskende fornyelse og genkendelsens glæde.
Undertegnede anmelder har tidligere haft de store superlativer fremme, senest omkring "Lad Skyggerne Danse", som hun udgav for et par år siden sammen med Povl Dissing, og det er der ikke grund til at ændre på.
(Martin Bjerregaard Jensen, Midtjyllands Avis juni 2007)

(læs mere…)

Mosekonen bryggede

Både den yngste og de ældre generationer fik en fin oplevelse på biblioteket lørdag formiddag.
(Susanne Søhuus, Dagbladet, sept. 2006)

(læs mere…)

Mosekonen Brygger - anmeldelse af cd

... Der er ingen tvivl om, at Stine Michel er ved at udvikle sig til en af landets allerbedste musikalske historiefortællere for børn. Alt er gennemført, historien velfortalt, musikken fremragende og produktionen medrivende og vellydende.
(Musikeren, dec. 2006)


Hun er visesangernes prinsesse

ANMELDELSE/OPLEVELSE: Sjællandske har været til koncert med Stine Michel, Povl Dissings samarbejdspartner - og, lad det være sagt - potentielle arvtager på den danske visesangs trone.
(Peter Hermansson, Sjællandske sept. 2006)

(læs mere…)

Mosekonens magiske univers

Som med et trylleslag blev en ganske almindelig gymnastiksal forvandlet til et magisk sagnunivers. Det sydede og koglede, frøer kvækkede i kor, edderkoppen dansede tango, og der blev klappet og rappet, da der mandag var skolekoncert på Bodilsker Skole.
(Karin Harild, Bornholms Tidende)

(læs mere…)

Livets poetiske skyggesider

Stine Michel har tekstmæssigt taget et dybt dyk ned i og er fascineret af livets skyggesider. Det er der sådan set ikke noget nyt i, mange forfattere i romantikken kredsede om det samme i deres arbejder. Det nye og spændende er at sangeren og sangskriveren giver denne litterære periodes fascination af forfaldet, det uforklarlige og det mystiske en poetisk drejning, side om side med en moderne melodisk udtryksform.
pol, Musikhuzet, Bornholm okt. 2005


Eventyrligt* * * * *

... Det hele går i usædvanlig grad op i en højere enhed, og man kunne få den tanke, at Stine michel havde Povl Dissing i tankerne da hun skrev numre som ”Kærligheden kalder”
Stine Michel er Stjerne på himlen og ”Lad skyggerne danse" er et stjerneskud.
(Martin Bjerregaard Jensen, Midtjyllands Avis marts 2005)

(læs mere…)

Helstøbt indsats* * * *

Stine Michel er bestemt ikke en metervare i dansk musikliv, sidste år kom hun med ”Til de elskende”, og nu er hun aktuel med sin fortolkning af H.C. Andersens eventyr "Skyggen". Indstil ørene på en usædvanlig oplevelse. Det er ikke gængs visesang, ej heller pop, men derimod Stine Michels helt egen fusionsmusik. Det stiller krav til sin lytter, men hænger man fast, får man en helstøbt og helt egen oplevelse med vores skygge forærende.
Povl Dissing synger med på fire af de ti selvskrevne sange - den gamle troubadour og den unge pige i fint parløb - som solskin og den skyggeside, som Stine Michel så smukt skriver om.
(Ole Sørensen, Jyske Vestkysten april 2005)


Som et eventyr

Faktisk er det ikke ligefrem smukt. Ikke desto mindre er det en eventyrlig oplevelse at lytte til albummet ”Lad skyggerne danse”, opfølgeren til det meget roste ”Til de elskende”. Stine Michel har igen selv skrevet og komponeret de 10 numre. Povl Dissing medvirker på fire af dem, og den mands stemme er kunst i sig selv. ”Lad skyggerne danse er” inspireret af H.C. Andersens eventyr ”Skyggen” - historien om en mand, hvis skygge river sig løs, fordi den også selv vil være et menneske. Brugen af harmonika og violin bidrager til den middelalderlige og let melankolske stemning. ”Lad skyggerne danse” er i høj grad et poetisk lyttealbum.
(T.B., Alt For Damerne marts 2005)


Skyggedanseren* * * *

Lytteren spidser øren med det samme. Povl Dissings stemme dukker frem uden akkompagnement. I 24 sekunder varer den specielle begivenhed inden han får hjælp af musikerne og Stine Michels stemme.
Povl Dissing medvirker på fire af de 10 numre, selv om Stine michel demonstrerer, at hun vokalt nemt klare sig selv. Der er bare den særlige atmosfære omkring Povl Dissings stemme. som ord har svært ved at forklare.
En anden kendt dansker, H.C. Andersen, har inspireret Stine michel. Hun har skrevet alle albummets sange på baggrund af eventyret Skyggen, og musikalsk bygger de på den nordiske visetradition. Orientalsk indflydelse høres dog undervejs.
Nogle er rene popnumre som ”Du min elskede”, mens andre passer ind på den nuværende spændende folkemusikscene med harmonika og violin til at underbygge stemningen.
Stine Michel er 30 år og uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium. Hun blev sidste år nomineret i kategorien Årets debut ved Danish Music Award Folk for sin cd ”Til de elskende”.
(Finn Smed Sahlholdt, Jyllands-Posten marts 2005)


Femina

Stine Michel, 30, har flere år turneret med sit lille band og pladedebuten i 2003 ”Til de elskende” fik mange anmelderroser. Stine Michel er sjælden god komponist med en stil et sted mellem nordisk folkemusik, verdensmusik og raffineret pop. Hendes nye udspil ”Lad skyggerne danse” (Bonnier Amigo) er inspireret af H.C. Andersens eventyr ”Skyggen”
og giver os 10 nye poetiske ballader. Fire af dem Stine sammen med Povl Dissing, og her i H.C. Andersen–året kan hun rundt omkring opleves med koncerter, hvori der også indgår dans og skyggespil.
(Femina, marts 2005)


Iørefaldende debutant

...En debut langt over middel, der på flere niveauer er unik, og som giver løfte om en solist, der har langt mere på hjertet. "Til de elskende" er et gennemført og færdigt produkt, der efterlader spor i øre og sjæl...
(Martin Bjerregaard Jensen, Midtjyllands Avis okt. 2003)


Livets forunderlige gang i dans og sang.

Sangeren og danseren Stine Michel debuterer med et unikt udtryk langt fra poppens tættrafikerede midterbane. Stine Michel. Husk det navn!
Stine Michel er et seriøst svar til dem, der efterspørger forfriskende fornyelse på den danske musikscene...
(Søren Stidsholt Nielsen, diverse dagblade aug. 2003)


Stine Michel - hey i ja hey ja hey hey i ja

...Det er en rigtig efterårsplade, som kan nydes af alle, som længes efter skoven, marken og havet. Kom i kontakt med naturen via din cd-afspiller!
(Christian Vendelbo Rasmussen, www.soundvenue.com, okt. 2003)


...Stine Michels debut er ganske bemærkelsesværdig, fordi den i tone er så anderledes end de gængse. "Til de elskende" er nemlig et forsøg på at lave en moderne dansk folkemusikplade, der dog tager globaliseringen alvorligt i sine musikalske rejser.
(Jan Opstrup Poulsen, Gaffa sept. 2003)


Stine Michel, 30, dyrker sin egen, helt specielle musikstil med urlyde og et fascinerende mix af folkemusik, pop og verdens rytmer. Hendes nye cd, "Til de elskende" (Cope records), kan varmt anbefales. Stine er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium og rejser landet tyndt med koncerter og solo-optræden.
(Femina, okt. 2003)


Stine Michels musikalske univers er baseret på indtryk fra bl. a. rejser. De globale indtryk bliver i hendes tekster transformeret til noget uhyre enkelt og vedkommende. Et eller andet sted er der noget meget dansk og energisk ungdommeligt over hendes sange. Sange altså om de helt jordnære ting. Dette kunne lyde som pop af værste skuffe med det var det afgjort ikke. Hvilket blev mere end modbevist med sangen om Ragnarok. Her var der Björksk potentiale i det vokale attack.
(Poul Lund, Bornholms Tidende)


Stine Michel gav i aftes en sjælfuld koncert i Ringsted Medborgerhus. Det var en flot aften i medborgerhuset med rejser i et besjælet rum med viser og musik - en hyldest til anderledes musik spændende over regnbuens farver samt stammepræget dans - nærmest en rituel oplevelse.
(2v, Dagbladet)