Diskografi

Siden 2003 har jeg udgivet 12 cd’er i eget navn – seks for børn og fem for voksne.
For mig hører cd’erne sammen på den måde, at når først jeg går i gang med f.eks. en voksen-cd så fødes idéen til den næste børne-cd – og omvendt. Der er forskel på min sproglige tilgang til teksterne, men selve universet er for mig det samme, om jeg komponerer for børn eller voksne.

Nedenfor kan du læse idéen bag hver produktion.
Fælles for alle cd’erne er inspirationen fra nordiske myter, sagn, fortællinger blandet med egne erfaringer og oplevelser. Musikken bevæger sig i genrene folk, vise, salme, verdens- og popmusik.

Den lille prins
2018

– for børn og voksne.

Den lille prins er en universel fortælling. Jeg har derfor valgt at lade musikken hente sin inspiration fra verdensmusik, folkemusik, fransk musette, rituel musik samt kormusik og mere traditionel sangskrivning. I koncerten bliver der mulighed for at opleve instrumenter som finsk kantele, spansk guitar, hawaiiansk ukulele, jødeharpe, rituelle trommer og selvbyggede instrumenter. Koncerten indeholder et kraftfuldt lyrisk univers, der udtrykkes igennem musik, dans og fortælling.

Blå time
2017

– for voksne.

– er inspireret af mødet mellem lys og mørke – den blå time. Denne cd har en mere “blå” stemning end mine tidligere cd’er med tekster, der tager udgangspunkt fra øen midt i livet med ægteskaber, venskaber, forældreskaber, fuldskaber, fjendskaber arrigskaber, galskaber, medieselvskaber, udgivelsesselvskaber, livsforsikringsselskaber, djævleskaber, medlemsskaber, rådenskaber, lidenskaber, videnskaber, fangenskaber, regnskaber, utroskaber, svangerskaber, partnerskaber, mesterskaber, morskaber, fællesskaber, og slægtskaber. Alt sammen blandet op med en musikalsk cocktail af folk, vise, salme og pop.

Lille Sky
2016

– for børn.

– er en Trolderose og Trommelise-fortælling, der viser hvordan man igennem musik og venskab kan kalde lille Sky tilbage, selvom den er blevet skældt ud af solen. Jeg har turnéret med Lille Sky et år og den er stadig mulig at booke. Musikken er en blanding af folk, verdensmusik, vise og pop.

Rødhalsen
2015

– for børn og voksne.

Inspireret af Selma Lagerlöfs kristuslegende Rødhalsen. En musikfortælling der handler om den lille Rødhals som ved at hjælpe Kristus på korset, modtager sin røde farve. Jeg har turnéret med musikfortællingen i ca. tre år. Musikken er en blanding af folk, verdensmusik, salme, kormusik og pop.

Himmelhøj
2012

– for børn.

– er inspireret af Mads Lidegaards indsamlinger af myter og sagn fra Danmark. Himmelhøj er nummer tre i serien og fortællingen handler denne gang om Idas magiske rejse igennem Himmelhøj.  – En musikfortælling jeg har turnéret med i ca. 4 år. Den blev nomineret til en DMA for Årets bedste vokalist og instrumentalist. Musikken er en blanding af folk, verdensmusik, vise og pop.

Frejas viser
2010

– for voksne.

– er inspireret af vores nordiske kærlighedsgudinde Freja. En mytisk musikfortælling blandet op med små historier fra hverdagen. Musikken er produceret af Gustaf Ljunngren og er det mest viseprægede og “lyseste” af alle mine albums. Jeg har turnéret med Frejas viser i ca. 7 år. Albummet blev starten på mit projekt Freja i Norden, der stadigvæk turnérer.

Ønskeegen
2009

– for børn.

– er inspireret af Mads Lidegaards indsamlinger af myter og sagn fra Danmark. Ønskeegen er nummer to i serien og fortællingen der handler om Idas magiske rejse –  denne gang igennem skoven.  – En musikfortælling som jeg har turnéret med i ca. 4 år. Musikken er en blanding af folk, verdensmusik, vise og pop.

NatravnDMA-folk
2007

– for voksne.

– er inspireret af myten om natravnen – hvordan verdenen kan forandre sig ved at se igennem ravnens hul i vingen. Jeg turnérede med Natravn i ca. tre år og den modtog en DMA – Folk, som Årets Visealbum. Musikken er produceret af Jens Lysdal. Her arbejdede jeg i lang tid med at få et virkelig velproduceret album inden for moderne folkemusik. Det er det album, jeg har brugt længst tid på i studiet.

Trolderose og Trommelise
2007

– for børn.

Med udgangspunkt i de to figurer Trolderose og Trommelise udspilles en fortælling om, hvordan man trods forskelligheder kan finde et venskab igennem musikken. Trommelise kommer fra Vimbuladalen i det kolde nord og Trolderose fra Simbalaskoven langt syd på. Begge piger savner en ven at lege med. En dag binder Trolderose en sang fast på svalens vinger og så tager eventyret fart. Denne musikfortælling har jeg turnéret med i ca. 10 år. Musikken er en blanding af folk, verdensmusik, vise og pop.

Mosekonen brygger
2006

– for børn.

– er inspireret af Mads Lidegaards indsamlinger af myter og sagn fra Danmark. Mosekonen er den første fortælling, der handler om Idas magiske rejse igennem mosen. – En musikfortælling jeg har turnéret med i ca. 7 år. Den blev nomineret til en DMA –  som Årets Børnealbum. Musikken er en blanding af folk, verdensmusik, vise og pop.

Lad skyggerne danse
2005

– for voksne.

– er inspireret af H.C. Andersens eventyr Skyggen. Teksterne tager udgangspunkt i tre forskellige “figurer/stemninger”; Manden, skyggen og poesien. Povl Dissing lægger stemme til skyggens sange. Jeg turnérede med musikfortællingen i ca. 2 år blandt andet under H.C Andersen året. Albummet er eksperimenterende  og afprøvende indenfor folk, pop vise, salme og fusion.

Til de elskende
2003

– for voksne.

– er inspireret af den Grønlandske myte “Festens gave” – En musikfortælling jeg turnérede med i over fem år. Den blev nomineret til en DMA – Folk, som Årets Debut Album. Her eksperimentere jeg med at finde en ny og mere moderne tilgang til folkemusikken.

Kontakt mig

enten på
☏ 6177 4896
eller send en mail

eller brug formularen her.

12 + 1 =

X