Filøjsen

Stille musikfortællinger

Stine Michel

En bog for børn og voksne, der ønsker en stille stund sammen.

|

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ “Jeg er vild med måden forfatteren evner at få sine budskaber ud. Her er ingen løftede pegefingre, ingen moralprædiken – tværtom evner hun at levere budskabet om fordybelse i nuet og verden omkring os, med legende lethed. Mod slutningen åbenbarer bogen om Filøjsen en sublim helhed. Udover fortællingen og de herlige illustrationer får du også en pegebog, en “led og find” bog, sange og melodier der kan downloades på alle digitale platforme samt en biologisk introduktion til dele af den danske fauna. Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg ikke tidlligere har set en bog af denne kaliber.
Læs mere her: Bognørden.dk

|

★★★★★ “Meget smuk fortælling, som min mindste søn i den grad grad blev grebet af! Hvor er det skønt med en børnebog, Der får børnene ned i gear, og som bonus har han nu brugt meget tid i haven på at lede efter kryb og kravl! Denne bog vil jeg varmt anbefale til alle!”
Christina Dinesen

|

★★★★★ “Denne bog er med til at skabe tid og rum med en historie og billeder, der udfolder sig i et stille fantasifuldt univers.”
Merete Qvistgaard

|

★★★★★ “Filøjsen er finurlig, eftertænksom og genuint sjov … og han (eller er det en hun? det ved man ikke, og det er også ligegyldigt 🙂 ) bevæger sig rundt i et smukt poetisk univers, der tilføjer en dimension til børnebøger man sjældent ser”
Svend

|

★★★★★ “Meget dejlig bog, med en skøn fortælling og fantastiske billeder. Filøjsen er en god ven at rejse med.”
Grete Holvert

Filøjsen er en poetisk, finurlig fortælling om et sødt blødt tumledyr, der lever ved åen under skræppebladene. En dag hopper den op på et blad og sejler ned ad åen. Der er så meget at se på, at Filøjsen må sætte farten ned.

På rejsen møder Filøjsen blandt andet sommerfuglen Liv, der har det med at tænke lidt for meget over tingene. Men selvom Filøjsen og Liv er meget forskellige, opstår der et venskab i mellem dem – et venskab, der vil vare mange år fremover, ja måske resten af livet.

Filøjsen følger sommerfuglens fantastiske forvandling fra puppe til fuldt udfoldet sommerfugl. På sin rejse møder den flere andre dyr, fugle og insekter, der lever i og omkring åen. De små dyr beskrives bagerst i bogen. Her får man et helt lille opslagsværk, for dem der vil vide mere om livet ved åen.

Filøjsen er illustreret af Signe Find Larsen, der også har stået for den grafiske opsætning.

|

“Filøjsen er et kært, nyt bekendtskab. Selve bogens indhold med poetiske sangtekster, naturformidling og historien om et venskab, hvor man hjælper hinanden, er en fin blanding. Tegningerne er varme, sjove og fulde af liv.” 
Lektørudtalelse – Marianne Agger

|

“Det er et særdeles gennembearbejdet og skønt produkt I har produceret. Dertil at I breder det ud med musik og optræden gør det til noget unikt”
Thomas Neumann, Naturfredningsforeningen

|

“Fortællingen om Filøjsen er poetisk og åbner blidt op for børns indre billedverden og fantasi. Med den føres barnet ind i en tryg verden med, remser og ord, der gentages og maner til ro og fordybelse. Der er ingen tvivl om, at mindre børn vil elske dette søde univers”
Rootszone 2020

Musikfortællingen Filøjsen kan høres på alle digitale streamingstjenester.

Filøjsen er musik og fortælling med fokus på tryghed og stille nærvær.
Et alternativ til blandt andet meditationsrejser.

I denne række af stille musikfortællinger er Filøjsen skabt som en ven, barnet kan rejse sammen med. Rejsen foregår på en lille å mellem sommerfugle, skræpper, skøjteløbere, kamilleblomster, guldbasser og meget mere.

De vigtigste tanker bag “Stille musikfortællinger” er:

  • At give barnet tryghed
  • At bruge instrumenter, der virker beroligende på barnet
  • At bruge pauser, så barnet kan bearbejde indtryk
  • At bruge humor, som forløsende effekt
  • At lege med rytmen i fortællingen for at underbygge fornemmelsen af at rejse
  • At bruge gentagelser, som giver barnet tryghed til at turde rejse videre
  • At bruge billeder, der kan åbne op for barnets fantasi

Kontakt mig

enten på
☏ 6177 4896
eller send en mail

eller brug formularen her.

2 + 11 =

X