Rødhalsen

En musikfortælling inspireret af Selma Lagerlöfs Kristuslegende
For en del år siden læste jeg Selma Lagerlöfs Kristuslegender og blev især grebet af historien om Rødhalsen. Det, at den trods sin lille størrelse finder mod til at trække en torn ud af Kristus pande. Jeg fik lyst til genfortælle historien, men på en måde, hvor den taler til et nutidigt publikum. Hvordan kunne jeg formidle den med både humor og alvor? Rødhalse-moderen siger: Man må være tålmodig, finde styrke og mod, før man kan vinde sine røde fjer. Her opfandt jeg Benjamin – den yngste af Rødhalsens unger, der med sit barnesind foreslår, at de i stedet flyver på ryggen, rapper og rejser ind i en hvals mave. Fortællingens budskab er stadigvæk det samme, men jeg kombinerer moderens alvor med barnets nysgerrighed og legende tilgang til livet.
Kirkerummet i Mariendal blev fyldt af poesi, da rødhalsen i skikkelse af Stine Michel kom flyvende op ad midtergangen. Fortællingen foldede sig ud i ord og musik med nærvær og varme og glimt i øjet. Den lille fugls kamp for at vinde sine røde brystfjer blev et medrivende drama, hvor publikum i alle aldre lyttede, klappede, nynnede og lod sig gribe af historiens magi, inden de gik glade hjem fra kirken.
Sandra Kastfelt (præst i Mariendal Kirke, Frederiksberg)

Som vanligt bliver Stine Michels fortællinger og sange præsenteret med en dybfølt varme og levende entusiasme, som gør, at man gerne lytter til hendes fortællinger. Også selv om det er målrettet børn fra 6 til 12 år!
Rootzone

En smuk og herlig forestilling. Rigtig flot skabt, og dejlig harmonisk og musikalsk samarbejde mellem dig og dine medartister.
Fjaltring kirke

Tusind tak for en smuk og betagende koncert i Tornbjerg Kirke i Odense.
Og tak for CD’en vi fik med, Caroline har hørt den næsten hver dag lige siden (favoritten er æslets sang “Hvad er mit navn”) 🙂
Familien Petersen

Hør Stine fortælle om tilblivelsen af Rødhalsen.

Rødhalsen er egnet til familiekoncerter, familiegudstjenester, mini-konfirmander mm.
Lokale skole- eller kirkekor kan indgå i koncerten.
Koncerten varer ca. 40 min.
Rødhalsen kan bookes solo, duo eller trio.

 

 

Stine Michel

sang, guitar, dans og fortælling

Morten Lundsby

bas og kor

Kontakt mig

enten på
☏ 6177 4896
eller send en mail

eller brug formularen her.

X